dilluns, 1 de novembre del 2010

SOCIALITZACIÓ . Finalitat

SOCIALITZACIÓ DE LLIBRES
FINALITAT
Amb aquesta entrada explicarem que es la socialització de llibres, que a la nostra escola rep el nom de projecte Alexandria.
Socialitzar un llibre significa allargar la seva vida útil, com a mínim 4 anys, de forma que es reutilitzat per alumnes de cursos posteriors.
La finalitat de la socialització es l’educació en valors, en el valor del respecte al bé comú, en el valor de compartir  i en el valor de l’estalvi ecològic i econòmic.
Per tal d’assolir aquest objectiu, mestres, pares i mares i alumnes ens hem de conscienciar que el llibre deixa de ser d’ús particular i passa a ser d’ús comunitari, i s’ha de tractar com a tal.
Tot això comporta una sèrie d’avantatges com poden ser:
-          Un estalvi econòmic important per les famílies, ja que no han de pagar l’import total del llibre, sinó la quota d’utilització que serà aproximadament del 30 % del valor.
-          Un estalvi medi ambiental, ja que reutilitzem la mateixa quantitat de paper durant quatre anys.
-          Un alt grau de conscienciació tant de l’alumnat com dels mestres i pares i mares, de la importància del fet de compartir, que porta implícit el fet de respectar i tenir cura del material.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada